Roosevelt 7/8

 • Nyomtatás
 • PDF letöltés
 • Összehasonlítás
 • Irattár
 • Információk lekérdezése

Budapest, V., Széchenyi István tér 7-8.

 • Összes bérelhető irodaterület:

  10 851 m²

  Szabad irodaterületek:

  azonnal

Épület leírása

Homlokzatának a színe és megjelenése miatt az építészek és a nagyközönség által korábban sokat kritizált, „Spenót-háznak” csúfolt épület a felújítási munkák befejezésével a Világörökség részét képező Duna-szakaszhoz méltó reprezentatív megjelenést kap. A szabályozási terv előírta a Roosevelt tér épített környezetéhez, a műemléki épületegyütteshez történő igazodást. A beruházó BHG Kft., amely a Bayerische Hausbau leányvállalata, a MOM-Park és az Anjou projekt után magas esztétikai és műszaki színvonalú irodaházzal fogja gazdagítani ez év végén a budapesti belváros szívét.

A Roosevelt irodaház kiemelkedően jó elhelyezkedéséből adódóan nemcsak magából az épületből nyílik csodálatos kilátás a Dunára, a budai oldalra, és hátrafelé a Bazilikára, hanem a szemközt található Budai Várból nézve az épület teteje is a panoráma meghatározó része lesz. Ezért az építészek nagy hangsúlyt fektettek a felső tetőkép kialakítására, hogy az egységes látvány tökéletesen illeszkedjen a pesti városrész panorámaképébe.

Az épület teljesen fedett az ötödik emeletig, utána pedig tetőteraszok alakulnak ki lépcsőzetesen, szintben mindig elmaradva a szomszédos épületektől. A nyolcadik szinten egyedi koporsó födémes, vasbeton-szerkezetű, titán-cink borításos szint kerül kialakításra. Erről a legfelső szintről nem mindennapi kilátás nyílik a leendő bérlők számára a világörökség részét képező Duna-szakaszra.
A nyolc emeletes irodaház pinceszintjén fog működni a kb. 220 gépkocsi elhelyezésére szolgáló kétszintes gépi parkoló-rendszer.

A Roosevelt irodaház négy lépcsőházra tagolódik, ezek mindegyike külön használható, s mellettük még lesz egy tartalék gépészeti belső lépcsőház is. A standard lépcsőházak középső liftelőteréből két, egyenként 1000 kg-os Otis felvonó nyílik, valamint innen érhető el a menekülő lépcsőház is. A bér-irodaházban egy lépcsőházhoz egy, vagy maximum négy irodaterület kapcsolódhat, melyek alapterülete 300-900 négyzetméter lehet. A kiviteli terveken cellás irodahelyiségek szerepelnek, de természetesen nagy terű irodák is kialakíthatók, az 1,25-ös raszteren belül a bérlők saját maguk határozhatják meg az irodai alapterületeket. Az irodai belső terek alapfelszereltségéhez tartozik a padlószőnyeg burkolat és a jéger fa furnérozott ajtólapok.

Az „A” kategóriás irodaház műszaki színvonalának része a standard álpadló, amely magában foglalja a kábelcsatornákat, a négycsöves fan-coil hűtés-fűtés rendszer, és a kártyás beléptető rendszer. Az irodaház különlegessége a hőszigetelő üvegezésbe épített árnyékoló rendszer. Ez a 38-41 mm-es hőszigetelő üveg légterében fog elhelyezkedni, így nem lesz kitéve a szélhatásnak, védett helyen lesz, nem kell belülről takarítani és elektronikusan állítható. Ez az árnyékolórendszer többletet jelent egy megszokott „A” kategóriás irodaház műszaki felszereltségéhez képest. A Roosevelt irodaháznál először használt speciális fóliatető, a külső homlokzati üveglapos világítás mellett az exkluzivitást az épület elhelyezkedése és az a kilátás jelenti, ami az üzleti sikerekben is hasonlóan jó perspektívát jelent.Elhelyezkedés

A budai oldal és a városból kivezető utak mind személygépkocsival, mind tömegközlekedési eszközökkel gyorsan és kényelmesen megközelíthetőek. Az épület közvetlen szomszédságában metroállomások, valamint több autóbusz- és villamosmegálló található. A közeli parkolóházak, a belváros nyújtotta kulturális és kereskedelmi központ néhány perc alatt gyalog is elérhető.

 • Épület információ

  • Állapot
   létező
  • Bruttó bérbeadható irodaterület
   28 830 m²
  • Az épület átadásának időpontja
   IV negyedév 2006
  • Közös területi szorzó
   7,00 %
  • Mélygarázs parkolók száma
   231
  • Parkolók száma a Bruttó Bérbeadható Terület arányában
   1 / 120 m²